Älä heitä pois vanhoja välineitä!

Revon Martti lahjoitti Finlandia-hiihdossa hyvin palvelleet suksensa.

Muistathan, ettet heitä pois vanhoja välineitä, vanhoja kuvia etkä muutakaan sellaista tavaraa, mistä Loimaan Perinnesuksen näyttelyssä saatetaan olla kiinnostuneita.

Eri ikäisten ja pituisten suksien, sauvojen, siteiden ja voiteiden lisäksi meitä kiinnostavat myös kaikenlaiset hiihtotekstiilit. Meille kelpaavat niin käytetyt hiihtovaatteet menneiltä vuosikymmeniltä kuin myös kauppojen varastoihin uusina jääneet hiihtotamineet. Kaupoista, tehtaista, maahantuojilta jne. toivomme löytävämme myös vanhoja mainoksia, hinnastoja, pakkauksia ja muuta mielenkiintoista. Vanhat talviurheilua käsittelevät kirjat kiinnostavat myös meitä, hiihtomitaleita ja muita pitkien matkojen muistoja sekä hihamerkkejä, tarroja ym. unohtamatta.

Viime aikojen helmiä ovat olleet Kourin Raijan tuomat 1920-30 -luvun hiihtohousut ja -päähineen, Revon Martin sukset, erikoiset voidepurkit (mm. Manu-voide) , erilaiset suksisiteet jne.

Mikäli haluat auttaa ja parantaa näyttelyämme, niin tarkistahan vielä lähiaikoina vinttisi, kellarisi, mökkisi ullakko ja vanhat varastosi, sillä siellä saattaa olla mielenkiintoisia kapineita.

Löydöistä voi ilmoittaa,

Pukin Joukolle p. 0500 324 799

pukkijouko(at)gmail.com

2 thoughts on “Älä heitä pois vanhoja välineitä!

 1. Esko Pasanen

  Vanhat sukset minulla suomutunturissa. Asun oulussa. Ovat varmaan 1800 luvun lopussa tai 1900 luvun alkupuolella tehtyjä suksia! En sanut Timo Siukosen kirjasta tietoa missä on tehty,arvauksia vain! Kuvia voin lähettää vappuna kun suomulle menemme!

  Vastaa
  1. suksiniilo0311 Artikkelin kirjoittaja

   Kiitos mukavasta viestistäsi Esko!

   Kiinnostavan kuuloiset sukset. Jos heitä vähän mittailet ja tosiaan laitat kuvia, niin kattellaan lisää.

   Mukavaa suomu-reissua!

   Terveisin Jouko Loimaan Perinnesuksesta

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *